חודש: אוגוסט 2020

אבא יש רק אחת? התמודדות של הורים טרנסג'נדרים בתהליך השינוי המגדרי

מאת: דפנה גרינר כאשר אדם מחליט לממש את זהותו המגדרית ולחיות על פי המגדר הנכון לו, הסביבה הקרובה עוברת אף היא תהליך משמעותי, בייחוד כשהיא כוללת גם בן או בת זוג וילדים. לרוב כאשר אחד הצדדים מעלה באופן ישיר את זהותו המגדרית ואת רצונו לחיות במגדר המתאים לו, הצד השני מקבל זאת בהפתעה גמורה, ופעמים …

אבא יש רק אחת? התמודדות של הורים טרנסג'נדרים בתהליך השינוי המגדרי לקריאה »

מניסיונות המרה לטיפולי הרמה: פרקטיקה הכרתית בטיפול בקהילת הלהטב"ק

מאת: ד"ר שחר גלוברמן ודפנה גרינר הקדמה: בשנת 1935, אם אמריקאית כתבה לפרויד מכתב ושאלה אותו אם יוכל לסייע לבנה ההומוסקסואל. פרויד פתח את תשובתו אליה כך: "אני מבין ממכתבך שבנך הוא הומוסקסואל. אני מתרשם מאוד מהעובדה שאינך מזכירה מילה זו בעצמך כשאת מתארת את התופעה. אם יורשה לי לשאול אותך, מדוע את נמנעת מכך?". …

מניסיונות המרה לטיפולי הרמה: פרקטיקה הכרתית בטיפול בקהילת הלהטב"ק לקריאה »

קש"ת- קידום שיתוף ותקשורת קורס להכשרת הורים ובני משפחה לתקשורת בדרך קוגניטיבית

מאת: ד"ר נעמי הדס – לידור, גב' איה חסדאי, ד"ר טל ירוס תקציר: מזה השנה השלישית מתקיים באוניברסיטת תל אביב קורס קש"ת (קידום שיתוף ותקשורת) להורים לאנשים הסובלים ממחלת נפש. הקורס מלמד את ההורים גישה וכלים  לתקשורת קוגניטיבית במשפחה ובקהילה תוך שימוש בעקרונות ההתערבות הקוגניטיבית – דינאמית. מטרת הקורס: להפגיש את ההורה עם עקרונות ההתערבות …

קש"ת- קידום שיתוף ותקשורת קורס להכשרת הורים ובני משפחה לתקשורת בדרך קוגניטיבית לקריאה »

התערבות טיפולית בגישה אינטגרטיבית אסטרטגית בנפגעת קבוצה סמכותנית ("כת מיסטית")

מאת: ד"ר גבי זהר תקציר: ההשפעות הפסיכוסוציאליות בעקבות ההצטרפות לקבוצות סמכותניות (ק"ס) פוגעניות, מלוות במקרים רבים בתסמינים של הפרעות פוסט-טראומטיות, הכוללות פגיעות נפשיות וקשיי הסתגלות חמורים לאחר היציאה מהן. תהליך הטיפול הנפשי בנפגעי ק"ס מתקיים בד"כ תחת עננה אתית מורכבת ועד היום טרם התגבשה מתודה טיפולית אינטגרטיבית לאוכלוסייה זאת.המאמר מציג התערבות טיפולית (case study) שנעשתה …

התערבות טיפולית בגישה אינטגרטיבית אסטרטגית בנפגעת קבוצה סמכותנית ("כת מיסטית") לקריאה »

הפרעות אכילה

מהן הפרעות אכילה? הפרעות אכילה הן הפרעות נפשיות ופיזיולוגיות. הפרעות אלו מאופיינות בשליטה אובססיבית על האכילה מתוך תפיסה מעוותת ולקויה של צורת הגוף ומשקלו. הסיבות להפרעות אינן ידועות, אך הסברה, שאלו קשורות לגורמים ביולוגים, פסיכולוגיים וסוציו-תרבותיים. סוגי הפרעות שכיחות:  – אנורקסיה – ההפרעה מאופיינת בפחד (חרדה) לעלות במשקל ובסירוב לשמור על משקל תקין. לרוב נזהה …

הפרעות אכילה לקריאה »

דילוג לתוכן