"יציאה מהארון" אינה רק תהליך פרטי של האדם "היוצא" בעצמו והיא בעלת השלכות משמעותיות על משפחתו הקרובה (ילדיו, בן/בת הזוג, הוריו).
על אף הקבלה היחסית את הקהילה הלהט"בית בתקופתנו, עדיין יציאה מהארון מול המשפחה נחשבת למאתגרת ועלולה להוות נקודת משבר, כמו גם הזדמנות לצמיחה ושינוי.
לא אחת משתפים בני משפחה ברגשות המאפיינים תהליך של אבל: הכחשה, תחושת אשמה, בושה וחרדה. לעיתים כאשר הבן או הבת יוצאים מהארון, ההורים נכנסים בעצמם לארון. מתוך רצון להסתרה מהסביבה, עלולות להיווצר תחושות של ניכור ובדידות.
במצבים אלה, לא רק שההורים מתקשים להוות גורם תמיכה לבנם/בתם, אלא שלעיתים הם עצמם הופכים להיות מקור נוסף לכאב ותסכול, עקב המצוקה שהם עצמם חווים.
על פי מחקרים, במידה ואין קבלה משפחתית, הדבר עלול להגביר את תחושות הבדידות, חוסר הבטחון והשנאה העצמית, נראה יותר נטיה לדכאון ולפציעה עצמית כמו גם להתמכרויות שונות והתנהגות מינית מסכנת.
כאשר בן/בת הזוג "יוצאים מהארון" ומתוודים בפני בני זוגם על נטייתם המינית/מגדרית קיימת תחושה לעיתים שהקרקע נשמטת והכול מתערער.
בני הזוג ההטרוסקסואלים עלולים לחוש תחושות של בושה, דחיה, כעס, משבר אמון עד כדי נבגדות.
יש מספר דרכי התמודדות עם עצם הגילוי, מגירושין ועד בדיקה מחודשת ושקילה של מערכת יחסים חדשה הלוקחת בחשבון את הזהות המינית/המגדרית של בן/בת הזוג.
יש לזכור כי ההתמודדות אינה רק של בן/בת הזוג אלא גם של הילדים. בהקשר לילדים יש לשקול מתי מספרים להם? באיזה אופן? כמובן בהתאם לגילם ולשלב ההתפתחותי שבו הם נמצאים.
המטרה היא לאפשר עיבוד ונרמול של החוויה ולסייע בבניית האיזון המשפחתי מחדש.
במידה ואתם מצויים במשבר כמתואר ,אל תמתינו !!
צרו עימנו קשר בטלפון 055-9421125
ונצעד יחד בנתיב ליציאה מהמשבר .